Seguidores

20 dic 2018

TANCAM UN ANY DONANT GRÀCIES A LA VIDA



Quan estàvem a la classe de 4 anys, a un sessió de Filosofia coneixérem un amic molt especial de la nostra estimada Filo...en MORT. En Mort va venir per ajudar-nos a xerrar, a entendre, a païr, a col.locar les emocions...que giren al voltant de la mort. Un tema difícil que ens va regalar moments molt intensos i especials, ja fa bastants de mesos.


Quan vàrem començar aquest nou curs aviat alguns infants començaren a reclamar la presència de na Filo i del seu amic Mort...el volien veure novament i volien compartir un moment de complicitat amb ell.

Va ser fa algunes setmanes ens vam sorprendre amb la seva arribada...aquest pic venia preparat amb un tema tan lligat a la mort com és la vida. L'altra cara de la mateixa moneda...


Estam a punt de finalitzar un any i en Mort ens ha regalat novament una situació molt especial: parlar de la vida, parlar de la nostra vida, del que més valoram d'ella...que màgicament res té a veure amb allò material... éssers estimats, la natura, les emocions...


Cada infant va dir la seva i vam fer pissarra per no oblidar-ho. Després en funció del nombre de lletres que tenia cada paraula vam repartir les fustes segons la seva llargària (les paraules més curtes havien d'anar a les fustes més petites i les més llargues a les més grans).

Cada infant es va dur la seva fusta a casa per decorar-la amb la paraula triada amb l'ajuda de la seva família. I en tornar del pont de la Constitució vam muntar l'arbre...el nostre arbre de Nadal d'agraïment a la vida.







Aquest arbre ens ha acompanyat tots aquest dies posteriors, tots aquests dies de preparatius nadalencs i ens acompanyarà durant molts d'anys que esperam estar plegats a l'escola. Però tanmateix, sigui on sigui que estigui l'abre, aquetes persones, animals, sentiments...que són importants en les nostres vides romandran amb nosaltres sempre...a la nostra conciència...al nostre cor.



 Els infants de la classe de 5 anys i na Laura us volem desitjar unes festes nadelenques ben carregades d'amor, de salut, d'experiències amb els vostres estimats, de sentiments i de tot allò que us ompli el cor de llum. 


BON NADAL FAMÍLIES!!!!











1 dic 2018

SEMBRAM A L'HORT DE L'ESCOLA

La nostra escola és especial ... el lloc on està ubicada, els infants...les famílies. En som ben conscients, del  privilegi que tenim totes i tots els que de qualque manera feim de l'escola, la nostra escola, la nostra llar.
Estam en contacte directe amb la natura i això ens obre un ventall immens de possibilitats, d'experiències, d'emocions...

Fa tres cursos tenguérem la sort de rebre a una família excepcional, com totes les que formau part d'aquesta comunitat, però diferent, perquè entenem que tots vosaltres sou especials, únics...irrepetibles. Na Neus i la seva família triaren la nostra escola com el nou espai de jocs i aprenentatges de la seva menuda. D'ençà...tenim un HORT  al jardí. El seu pare Tomàs es va encarregar de fer tot el possible i tot el necessari per posar-lo en marxa i ja és un ritual que en arribar novembre torni a posar tot el seu esforç en reactivar l'hort fent-lo net, preparant la terra, ajudant-nos a sembrar i assessorant-nos de còm cuidar-lo per treurer-li profit.

El passat dijous vam dedicar el dia a la sembra: pastanagues, carxofes, pèsols, faves, espinacs, lletugues, maduixes...tot això vam poder sembrar i ho vam fer de mica en mica...amb calma, com es cuinen els menjars més deliciosos. Durant tot lo dia els infants de 4 i 5 anys que ho desitjaven van anar sortint per equips cooperatius al jardí i van gaudir de la terra, de les plantes, de l'aigua, del sol... 

Us deixam un recull de fotos per a que us pogueu fer una idea dels moments màgics que vam sentir i viure no fa gaire dies.



"Sólo si nos detenemos a pensar en las pequeñas cosas llegaremos a comprender las grandes"
José Saramago