Seguidores

11 nov 2018

COSES DEL DIA A DIA...MES A MES...

Cada matí, en arribar a l'escola, ens reunim a l'espai de trobada. Allà parlam i ens contam coses importants, annècdotes, notícies, sentiments...tot hi cap. Després dedicam uns minuts a resoldre l'enigma...quin dia és, quin nombre, quin mes...observam el temps...posam les pedres als pots corresponents i...quan arriba un nou mes, ens reunim per fer el recompte del temps. 
Cada mes ho farem d'una manera distinta, amb materials diferents que ens permetin acostar-nos de manera lúdica al món de les matemàtiques, al pensament abstracte, al desenvolupament lògic...

Aquesta setmana, en tornar del pont...ens posàrem per feines...us deixam algunes imatges...

Contam les pedres que hi ha a cada pot.....i cercam el nombre que correspon a la quantitat





Classificam i ordenam del nombre i quantitat més gran al més petit i per tant valoram quins fenòmens 

metereològics s'han donat més durant el mes 
d'octubre i quins menys...

...de la nostra capsa dels tresors matemàtics...enfilam tantes peces com a pedres hem contat...i observam quina és més llarga, quina en té més...



Finalment...representam de manera gràfica totes aquestes informacions...sobre el paper...ens acostam a les eines i recursos estadístics...diagrama de barres.



 "Ha sido establecido científicamente, que el abejorro no puede volar. Su cabeza es demasiado grande y sus alas demasiado pequeñas para sostener su cuerpo. Según las leyes aerodinámicas, sencillamente no puede volar. Pero nadie se lo ha dicho al abejorro. Así es que vuela".
Cita de Paulina Readi Jofré


No hay comentarios:

Publicar un comentario