Seguidores

8 nov 2018

LLUM...IOGA I FAMÍLIES


Al llarg d’aquest curs els infants de la classe de 5 anys tots els dijous dedicam les primeres hores del dia a fer ioga, meditació i diferents tècniques que afavoreixin la relaxació i el benestar físic, i emocional. 


Avui hem tengut una sessió molt especial...algunes de les nostres famílies han volgut compartir aquest moment amb nosaltres...


La paraula Ioga prové de l’arrel sànscrita yug que significa “ajuntar”, “unir”, on es vol unir tant el nostre cos, com la nostra ment i l’ànima. És un concepte que es va originar a la Índia i la seva paraula està associada amb pràctiques de meditació.  Així doncs podem dir que el ioga és la tècnica alliberadora més antiga del món.

El ioga té diferents aplicacions, per un costat, es tracta d’un conjunt de disciplines físiques i mentals que cerquen aconseguir la perfecció espiritual i la unió amb l’absolut; i per altra part, promou el domini del cos i una major capacitat de concentració. Així com també, està considerat com un tipus d’activitat física que ens ajuda a millorar la nostra postura corporal i l’elasticitat.
Informació extreta del TGF “Els beneficis del Ioga i la Meditació a l’Etapa d’Educació Infantil: una proposta pràctica al CEIP Galatzó. De Elena Moreno Estévez



Practicar alguns tipus de RESPIRACIONS guiades també és de vital importància … el Ioga, i la vida no s’entenen sense la respiració conscient…



Amb la respiració lenta i profunda les persones podem connectar amb la tranquil.litat que habita en el nostre interior. Podem sentir aquesta veu interior que ens recorda qui són, quina és la nostra missió en la vida, què està i què està malament i què és millor per a nosaltres. (Maestre, 2010, p.219)



ASANES … la pràctica del Ioga és una extraordinària manera per augmentar l’elasticitat, d’alliberar l’energia, ajuda a créixer concentrats i relaxats amb relació a les emocions. 











En acabar les pràctiques el cos necessita repòs, descans, calma, quietut…

MEDITACIÓ




Per poder fer un bon aprenentatge, el cos necessita estar totalment relaxat, la respiració ha de ser totalment lliure, les emocions han d’estar totalment equilibrades i la ment concentrada. Introduir els infants en la meditació planteja infinitat de beneficis: estimula el sistema inmunològic, baixa el ritme cardíac i el ritme de la respiració, redueix l’estrés, augmenta la creativitat, genera confiança en un mateix, ajuda a emfatitzar amb els altres…


Moltes gràcies a totes les famílies que heu volgut i pogut compartir aquest moment tan màgic amb nosaltes...i a les que no heu pogut, estau convidades a participar-hi qualsevol altre dijous que us vagi bé. Us hi esperam!

"SI UN HUEVO SE ROMPE DESDE AFUERA LA VIDA TERMINA. SI SE ROMPE DESDE ADENTRO LA VIDA COMIENZA. LAS GRANDES COSAS COMIENZAN SIEMPRE DESDE EL INTERIOR."


No hay comentarios:

Publicar un comentario